Újabb hírek

2013.06.05 12:34

Eljött a holnap, vagyis a ma! Bár ne jött volna!

 

Felhívtam a sebészt, hogy egyeztessük le az újabb műtét időpontját. Azonnal megismert és közölte, hogy sajnos nem lesz elég a mellműtét, a szövettan szerint mégicsak pozitív lett a nyirokcsomó minta, tehát az egész nyirokrendszert is meg kell nyitni. 

 

Naná! Hát miért is ne? Ha már lúd, akkor legyen kövér! Első hallásra majdnem elájultam! A férjem meg persze csak várta, hogy mit mondott a sebész: mondtam neki, hogy Szívem, nem ezt a választ vártuk!  Aztán persze kapkodtuk a levegőt, sírtunk és hirtelen azt sem tudtuk, hogy most mi van! Tényleg mi is van most?

Nyilván mint mindenki ilyenkor az ember abba kapaszkodik akibe tud! Felhívtuk tehát a család doktoranduszát: mi a teendő? Nyilván teljes emlőeltávolítás és a nyirokrendszer mellhez tartozó részének eltávolítása. Ez van! 

Felnőttek vagyunk, sok mindent végigcsináltunk már együtt! De lássuk be: ez azért sok volt. Sőt! SOKK volt a javából. Valahogy arra nem készültünk fel sem lelkileg, sem fizikailag, hogy még egy műtét kellhet. 

Egyeztettem a háziorvossal is, aki mondta, hogy ez nem szokatlan, ez többször előfordul. A műtét közben vett minta lehet negatív, attól még a nagy szövettan pozitívitást mutathat. Csakhogy erre nem voltunk felkészítve! Most már legalább ezt is tudjuk! Majd ha mi osztjuk a tanácsokat, legalább ezt is elmondhatjuk: ne igyon senki előre a medve bőrére!

 

Úgyhogy megint: HOLNAP, majd holnap okosabbak leszünk....